Artiklen beskriver, hvordan lærere ved at arbejde med små model-tekster for delelementer i skriftlige opgaver kan stilladsere svage skriveres arbejde. Skriftlige opgaver er en integreret del af næsten al gymnasial læring og har karakter af 'high stakes' for eleverne. Hvis man ikke mestrer faglig skrivning i gymnasiets fag, kan man ikke gennemføre. Projektet Styrket skriftlighed på hf har arbejdet med faglæreres kompetencer som skrivevejledere. Her viste arbejde med såkaldte mini-modeller sig som et effektivt redskab. Mini-modellen gør det synligt for eleven, hvad man skal, den fungerer som vellykket modeltekst, præsenterer fagspecifikke sproglige konventioner, som eleven gradvist kan tilegne sig, og den skaber gode betingelser for konkret og formativ respons. Mini-modellerne er udviklet af afprøvet af de deltagende lærere i projektet på to VUC-institutioner i Danmark i årene 2017 til 2019.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
At gøre det svære konkret - mini-modeller som stilladsering og respons på afsnits- og tekstniveau
Forfatter(e)
Peter Heller Lützen
Udgiver
Nationalt Videncenter for Læsning
Udgivelse
Genre
Artikel
Omfang, antal sider
6
Udgivelsesår
Almen didaktik og pædagogik
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.