I dagens videnssamfund med et arbejdsmarked præget af vedvarende forandringer og store krav til arbejdsstyrkens kompetencer er det på kort og langt sigt centralt at sikre, at flere unge gennemfører en uddannelse efter grundskolen, jf. bl.a. regeringens mål om, at 95% af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse, og at 50% opnår en videregående uddannelse. Af samme grund har Region Midtjylland, Vækstforum bedt AKF gennemføre en undersøgelse af de unges veje i uddannelsessystemet. Efter indstilling fra Vækstforum besluttede Regionsrådet i november 2007 derfor at iværksætte programmet ”Mere uddannelse”. Undersøgelsen her, ”De unges vandring i uddannelsessystemet”, er én blandt flere aktiviteter igangsat under programmet. Det har været formålet med undersøgelsen at give et billede af uddannelsesmønstret i regionen – sammenlignet med det vi ser på landsplan – dernæst at sætte fokus på forskelle i uddannelsesmønstret inden for regionens forskellige delområder. Forskelle som både hænger sammen med, at der er forskelle i de unges forældrebaggrund i de forskellige dele af regionen og med, at der er en forskellig uddannelsesadfærd alt afhængig af, hvor de unge boede som 15-årige – en alder hvor mange står over for at skulle træffe valg om uddannelse og arbejde. I undersøgelsen foretages derfor en korrektion af uddannelsesmønstret ud fra de unges forældrebaggrund.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
De unges vandring i uddannelsessystemet Uddannelsesmønstre i Region Midtjylland og betydningen af geografi og social baggrund
Forfatter(e)
Torben Pilegaard Jensen og Leif Husted
Udgiver
Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Fortolkning
Udgivelse
Genre
Forskningsrapport
Omfang, antal sider
73
Udgivelsesår
2008
Uddannelse og samfund
Unge og uddannelse
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.