Danmarks Evalueringsinsitut har gennemført en evaluering af fysik i det almene gymnasium i Danmark. Rapporten fra projektet, ”Fysik i skolen – skolen i fysik” blev offentligtgjort i oktober 2001. Evalueringen baserer sig på et betydeligt dokumentationsgrundlag. Herunder leverer de 15 udvalgte skoler, som deltog, omfattende selvevalueringsrapporter i tre dele: En fra skolens fysiklærere, en fra skolens ledelse og en fra en udvalgt gruppe af elever i fysik. En af de interessante evalueringsbidrag har været elevernes selvevalueringsrapporter, som bestod af tre fortællinger: En fortælling om det gode ved fysik, en fortælling om det dårlige ved fysik og en fortælling om, hvordan fysikfaget og undervisningen burde være. Elevfortællinger som metode i et evalueringsprojekt viste sig at være meget frugtbart. Eleverne fik bearbejdet både deres negative og deres positive syn på faget, og det er elevernes ”egne stemmer” som kommer frem i fortællingerne, Gennem disse fortællinger viste mange elever en høj grad af modenhed til at reflektere over fysikfaget og undervisningen i skolen. Vi har i indledningen til denne tekst refereret til tidligere undersøgelser, og dernæst taget udgangspunkt i elevfortællingerne og derudfra givet en fremstilling af, hvordan eleverne opfatter fysikfaget, hvordan de opfatter undervisningen og de forskellige arbejdsformer, og hvordan de opfatter de forskellige lærerroller. I afslutningen er der derudover en kort omtale af det norske FUN projekt.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
"Elevernes stemmer" - Fysikfaget, undervisningen og lærerroller, som eleverne opfatter det i det almene gymnasium i Danmark
Forfatter(e)
Albert Chr. Paulsen, Carl Angell
Udgiver
Roskilde Universitet
Udgivelse
IMFUFAtekst 2003 (413)
Genre
Rapport
Omfang, antal sider
34
Udgivelsesår
2003
STEM-fag
Unge og uddannelse
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.