Denne publikation er del af den eksterne evaluering af de nordjyske gymnasiers og HFkurser fælles projekt under Det Digitale Nordjylland (DDN) – Pædagogisk anvendelse af IT i gymnasierne. Indledningsvis beskrives evalueringens problemformulering og metode. Der er anvendt en kvalitativ dataindsamlingsmetode via diskussionsværksteder med de involverede gymnasie- og HF-elever. Herefter følger analysen, der er opbygget over en række temaer. Temaerne er dels formuleret på forhånd fra evaluators side, og dels fremkommet gennem diskussionsværkstederne med gymnasie- og HF-eleverne. De temaer der er kommet fra eleverne selv er: Informationssøgning på internettet, opgaveløsning og formidling, databehandling, lærer- og elevansvar. De temaer der er formuleret af evaluator er: Samarbejde, fleksibilitet, differentiering og refleksion. Efter analysen findes evalueringsrapportens konklusion, der giver elevernes svar på, hvordan gode IT-støttede læreprocesser etableres i gymnasiet og HF. Konklusionen indeholder desuden evaluators perspektivering af evalueringens resultater.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Elevers oplevelse af IT i gymnasiet og HF - Belyst gennem diskussionsværksteder med elever fra DDNs virtuelle gymnasieprojekt
Forfatter(e)
Annette Lorentsen og Mia Bech
Udgiver
Institut for Læring og Filosofi, Aalborg Universitet
Udgivelse
Genre
Projektrapport
Omfang, antal sider
65
Udgivelsesår
2004
Almen didaktik og pædagogik
Unge og uddannelse
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.