På Fredericia Gymnasium har der fra efteråret 2013 til efteråret 2014 kørt en række projekter med fokus på formativ evaluering på skriftligt arbejde. De to projekter, der er omdrejningspunktet i denne rapport, er dels et projekt med elevfeedback i dansk i en 2.g-klasse (projekt 1) og dels et projekt med elevretning på tværs af klasser på et 3.g samfundsfag A-hold (projekt 2). Det første projekt kører videre fra sidste år, hvor det indgik i UVM-projektet Styrket formativ evaluering og udvikling af evalueringskulturen1. Fokus i undersøgelsen er helt overordnet, hvilke kriterier der gør sig gældende i forhold til oplevet relevans af feedback på skriftligt arbejde. Det gælder både i forhold til at give feedback og at modtage den, og i den forbindelse vil der mere specifikt blive fokuseret på temaerne tillid/mistillid og symmetri/asymmetri. Begge projekter arbejder med en kombination af lærer-feedback og elev-feedback og det ene projekt arbejder desuden med elev-feedback på tværs af klasser og til dels også årgange.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Elevfeedback og læring
Forfatter(e)
Gry Sandholm Jensen
Udgiver
Center for Undervisningsudvikling og Digitale Medier, Aarhus Universitet
Udgivelse
Genre
Projektrapport
Omfang, antal sider
32
Udgivelsesår
Almen didaktik og pædagogik
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.