Forskningsdatabase
Abstract

Gymnasiet tænkt forfra var et treårigt projekt, der involverede seks gymnasier (der repræsenterer stx, htx, hhx og hf) i Region Hovedstaden. Projektets formål var at arbejde med organiseringen og implementeringen af undervisningen på en måde, der understøtter, at de deltagende elever udvikler nye innovationskompetencer, et højere fagligt niveau samt større motivation og lyst til at lære. På hvert gymnasium deltog et team af lærere samt eleverne i én klasse, der i hele deres gymnasietid deltog i projektet. Som denne rapport vil vise, var Gymnasiet tænkt forfra et omfattende og gennemgribende projekt for de lærere og elever, der deltog. Med andre ord har projektet og det at være del af projektet sat meget tydelige spor i dagligdagen for de deltagende parter. For de deltagende lærere (herefter effektlærerne) har deres deltagelse i projektet generelt betydet en omsiggribende ændring rammerne, vilkårene og indholdet af deres professionelle virke i dagligdagen. For de deltagende elever (herefter effekteleverne) har deres og deres læreres deltagelse i projektet generelt betydet, at den gymnasieuddannelse, de har taget, på afgørende punkter var væsensforskellig fra den gymnasieuddannelse, der opleves af elever, der ikke deltager i projektet.

Fakta
Titel
Evaluering af Gymnasiet tænkt forfra 2012-2015
Forfatter(e)
Jan Alexis Nielsen
Udgiver
Institit for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet
Udgivelse
Genre
Evalueringsrapport
Omfang, antal sider
Udgivelsesår

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.