Efter gymnasiereformen i 2005 er matematik på mindst C-niveau blevet obligatorisk for alle elever i stx og hhx, uanset deres studieretningsvalg. I hhx har matematik C tidligere eksisteret som valgfag, om end i en noget anderledes version, og i stx er der tale om et nyt fagligt niveau. Der er betydelige forskelle i læreplanerne for matematik C i henholdsvis stx og hhx, men for begge C-niveauer gælder, at der er kommet større fokus på de faglige mål, som i stor udstrækning er formuleret i kompetencetermer, og på de kriterier eleverne skal vurderes efter. Der er således på begge ungdomsuddannelser tale om betydelige ændringer og nyskabelser i læreplanerne for matematik C. Evalueringsgruppen har indsamlet erfaringer fra det første års arbejde med at implementere matC, og det er denne erfaringsopsamling med påpegning af problemfelter, som bliver præsenteret i rapporten. Evalueringsgruppen er sammensat af repræsentanter for Matematiklærerforeningen (stx), Handelsskolen Matematiklærerforening (hhx), Metropolitanskolen og Institut for Naturfagenes Didaktik, KU.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Evaluering af Matematik C på stx og hhx
Forfatter(e)
Camilla Rump og Christine Holm
Udgiver
Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet
Udgivelse
IND's skriftserie, 2007 (16)
Genre
Evalueringsrapport
Omfang, antal sider
72
Udgivelsesår
2007
STEM-fag
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.