Forskningsdatabase
Abstract

I en undersøgelse af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning blandt 1700 gymnasieelever udtaler hver fjerde, at de ikke føler sig klar til at vælge en gymnasieuddannelse. I en ny undersøgelse af studenterårgangen 2002 fra Danmarks Statistik ses det, at 10 % af studenterne efter 10 år enten har afbrudt en efterfølgende uddannelse eller slet ikke er kommet i gang. Tænketanken DEA har bestilt en systematisk forskningskortlægning af den empirisk funderede viden fra den gymnasiale uddannelsesforskning. Formålet med kortlægningen har været, at kunne besvare et specifikt spørgsmål: Hvilke politisk håndterbare forhold kan via en målrettet indsats gøre en forskel i forhold til elevoptag, elevfrafald og elevudbytte på de gymnasiale uddannelser? Resultaterne i den systematiske forskningskortlægning indikerer, at reformen fra 2005 har haft en positiv effekt for elever fra de øverste socialgrupper, hvad der peger i retningen af, at det især er elever fra uddannelsesvante familier, der profiterer af reformen. Eleverne fra lave socialgrupper ligger til gengæld karaktermæssigt, som de gjorde før reformen.

Fakta
Titel
Forskningskortlægning af håndterbare forhold til gavn for fastholdelse, øget optag og forbedrede resultater i de gymnasiale uddannelser
Forfatter(e)
Camilla Brørup Dyssegaard, Jesper de Hemmer Egeberg, Kasper Steenberg, Neriman Tiftikci og Stinna Vestergaard
Udgiver
Dansk Clearinghouse for Uddannelsesforskning, Aarhus Universitet
Udgivelse
Genre
Forskningskortlægning
Omfang, antal sider
80
Udgivelsesår

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.