1.3 Målsætning og problemfeltsskitse Formålet med den foreliggende afhandling er at undersøge, hvad gymnasieelever finder interessant i biologi, både i skolen og i forbindelse med ekskursioner til zoologiske haver og akvarier som Odense Zoo og Fjord & Bælt, Kerteminde. Som led i realiseringen af dette formål opstilles det undermål at udvikle et teori- og begrebsapparat, som kan anskueliggøre ’interesse’. Dette vil først og fremmest sige en begrebsliggørelse af fænomenet ’interesse’ i pædagogiske sammenhænge. Mere specifikt vil afhandlingen derfor beskæftige sig med spørgsmål som: Hvad er interesse? Hvordan manifesteres gymnasieelevers interesse i skolens biologiundervisning og på ekskursioner? Hvilke konsekvenser kan interesse tænkes at have for deres læring? Spørgsmålene skal betragtes som en problemfeltsskitse. Det første spørgsmål, og til dels også det sidste, besvares i kapitel 4, hvor jeg udvikler et teori- og begrebsapparat omkring fænomenet ’interesse’ i pædagogisk sammenhæng. Jeg opstiller derfor først et præciserende forskningsspørgsmål om elevers interesse til sidst i kapitel 4.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Gymnasieelevers situationelle interesse i forskellige læringssammenhænge i faget biologi
Forfatter(e)
Niels Bonderup Dohn
Udgiver
Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU), Aarhus Universitet
Udgivelse
Genre
Ph.d.-afhandling
Omfang, antal sider
256
Udgivelsesår
2007
STEM-fag
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.