"Der produceres i dag danske studenter der aldrig nogensinde har modtaget undervisning i kemi. Dette er et resultat af folkeskolens og gymnasiets frie valg. Som finansminister må det være en bet at konstatere at stx-reformen har resulteret i at gsk-suppleringen har givet skatteyderne en årlig ekstraregning på over 1 milliard kroner, og samtidig fører dette til længere uddannelsestid stik imod en af regeringens målsætninger. Hvis der skal drages en vigtig konklusion ud af CC’s artikel, så er det bemærkningen i hans abstract om de endnu større udfordringer der venter hele uddannelsessystemet – sagt med andre ord: Patienten er dødssyg: 1. Taxametersystemerne fører til at kvaliteten nedjusteres på bekostning af kvantiteten. Lærermanglen i de hårde naturvidenskabelige fag kan medføre at det faglige niveau vil blive sænket markant. 2. Begge forhold er en bombe under Danmarks fremtid. Vi kan kun håbe på at der kommer et skift i uddannelsespolitikken, men det er svært at få øje på den politiker der har format og indsigt til at rette op på dette! Carsten Claussens oprindelige artikel kan læses her."
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Gymnasiereformen – 5 år efter – en poleret artikel
Forfatter(e)
Christian Thune Jacobsen
Udgiver
Danmarks Tekniske Universitet
Udgivelse
MONA 2010 (4), s. 80-83
Genre
Kommentar
Omfang, antal sider
4
Udgivelsesår
2010
STEM-fag
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.