Denne evaluering afslutter anden og sidste fase i indsatsområdet for Klare studieretningsprofiler og fagligt samspil i Ministeriet for Børn og Undervisnings (Undervisningsministeriet 2013) ”Udviklingsplanen for de gymnasiale uddannelser 2013-15”. Rapporten er udarbejdet af følgeforskningsenheden FAN (Formidling, Analyse og Netværksarbejde) ved Syddansk Universitet, Institut for Kulturvidenskaber. I udbuddet lagde ministeriet op til at skolerne kunne sammentænke arbejdet i studieretningsprofileringen med rammeforsøg der indebar mere fleksibel tilrettelæggelse af uddannelses- og elevtiden. Målsætningen med udviklingsprojektet var at sætte ”yderligere fokus på skolernes arbejde med at give den enkelte studieretning en tydelig faglig og didaktisk profil. Målet er at styrke elevernes/kursisternes oplevelse af, at der til en studieretning/hf-fagpakke knytter sig en bestemt faglig optik og bestemte arbejdsformer, og at fagene spiller sammen på en måde, der gør studieretningen til en sammenhængende helhed”(Indbydelse til at deltage i 2.fase af udviklingsplanen for de gymnasiale uddannelser). Ministeriet for Børn og Undervisning 2013: 8). Formålet med følgeforskningen var at støtte udviklingen af et fælles vidensgrundlag og at støtte udviklingen af en fælles platform for studieretningernes samspilsdidaktik. Følgeforskningens projektledelse er varetaget af Tina Høegh med konsulentstøtte til netværksmøder og skolebesøg af Peter Henrik Raae, og det har været et hovedformål for os at kvalificere de forskellige indsatser i skoleprojekterne i forhold til elever, lærere og skoleledelser og at kvalificere det enkelte skoleprojekt så det fik et tydeligt fokus via projektstyring baseret på forandringsteori der synliggør effekterne af skolens indsatser.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Klare studieretningsprofiler og fagligt samspil, fase 2. 2013-15
Forfatter(e)
Tina Høegh
Udgiver
Institut for Kulturvidenskaber
Udgivelse
Genre
Evalueringsrapport
Omfang, antal sider
50
Udgivelsesår
Udvikling, ledelse og lærerprofessionen
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.