Forskningsdatabase
Abstract

Kompetencebegrebet bruges til at betegne viden og kunnen, der nok kan handle om arbejdslivet, men i bredere forstand end en bestemt jobfunktion. Kompetence bruges om viden og kunnen, som man kan anvende i forskellige kontekster. Kompetence er integreret i personen og kan rumme aspekter af vilje, moral og personlige måder at gøre tingene på. Introduktionen af kompetencebegrebet rejser flere teoretiske og videnskabelige spørgsmål, bl.a. følgende: Hvad er indholdet i begrebet sammenlignet med beslægtede begreber? Repræsenterer begrebet en ny forståelse, eller er det blot et nyt ord for noget velkendt? Stiller begrebet nye krav til undervisning i forskellige fag og til uddannelsessystemets forskellige dele? Hvad bliver det faktiske resultat af kravet om at beskrive undervisningsmål og indhold i kompetencetermer? Artiklerne i dette skrift fra Institut for curriculumforskning på Danmarks Pædagogiske Universitet giver svar på nogle af disse spørgsmål

Fakta
Titel
Kompetence og curriculum
Forfatter(e)
Per Fibæk Laursen
Udgiver
Institut for Curriculumforskning, Danmarks Pædagogiske Universitet
Udgivelse
CURSIV 2006 (1), s. 7-26
Genre
Forskningsartikel
Omfang, antal sider
2
Udgivelsesår
2006

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.