Forskningsdatabase
Abstract

Denne afhandling er motiveret af interessen for læremidler og for elever og læreres brug af læremidler i danskfaget, samt for elevers udvikling af faglige kompetencer - ligeledes i dansk. Igennem mit arbejde som underviser i læreruddannelsen har jeg gennem årene haft behov for at orientere mig i læremiddelforskningen generelt og i danskfagets læremidler og elever og læreres brug af læremidler mere specifikt. I mit arbejde stod det klart, at felterne læremiddeldidaktik, læremiddelanalyse og elever og læreres konkrete brug af læremidler i dansk kaldte på systematisk undersøgelse med henblik på at få mere viden på området. Der findes masser af læremidler til danskfaget, og alle forlag har mindst en, men ofte flere fuldtidsansatte til at varetage læremiddelområdet til faget. Det viste sig dog hurtigt, at de kommercielle interesser for læremidler og de mange aktørers brug af læremidler ikke stod mål med de sparsomme forsknings- og udviklingsresultater, som ville kunne angive et startpunkt for min afdækning af området. Og da jeg undersøgte læremiddelforskning relateret til dansk i det almene gymnasiums læremidler, fandt jeg et decideret videnshul. Så nok spiller læremidlet en vigtig rolle i udviklingen af elevers faglige kompetencer, men det er ikke undersøgt, hvilken betydning man kan tillægge læremidlet både teoretisk og praktisk, hvilket jeg vil forsøge at gøre i denne afhandling.

Fakta
Titel
Læremidler i danskfaget
Forfatter(e)
Marie Falkesgaard Slot
Udgiver
UC Lillebælt
Udgivelse
Genre
Ph.d.-afhandling
Omfang, antal sider
205
Udgivelsesår
2010

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.