Artiklens første afsnit ridser kort det seneste århundredes forandringer på den uddannelsespolitiske scene op. Forandringer, der i dag synes at munde ud i en velfærdstats- og konkurrencestatslogik, der synes at have store implikationer for gymnasiet. Implikationerne retter vi i det følgende afsnit blikket imod. I afsnit tre introducerer vi samt den tendens i forskellige samfundsmæssige sfærer, vi søger at gribe med dette begreb. I de følgende fire afsnit, som samlet set udgør artiklens analytiske hovedafsnit, illustreres og diskuteres de af voyeurbehovets følgende (u)muligheder med fokus på henholdsvis et strategisk skoleniveau i de to første afsnit, et i det efterfølgende afsnit og et i det afsluttende analyseafsnit. I den efterfølgende opsamling på artiklens analyser begrebsliggøres nutidens gymnasielærer som en . Artiklen afrundes med en perspektivering, der peger på mulige konsekvenser af de forhold, artiklen har fokuseret på.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Læreralkymisten og samtidens voyeurisme
Forfatter(e)
Ane Qvortrup og Dion Rüsselbæk Hansen
Udgiver
Klim
Udgivelse
I: Der styres for vildt - Om paradokser i styring af pædagogik, s. 203-226.
Genre
Bidrag til antologi
Omfang, antal sider
24
Udgivelsesår
2012
Udvikling, ledelse og lærerprofessionen
Uddannelse og samfund
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.