Dette kapitel tager afsæt i de retoriske appelformer: logos, patos og etos, som for en lærerstuderende er velkendte begreber fra gymnasiets undervisning. I kapitlets første afsnit giver vi eksempler på de tre appelformer, men i de følgende afsnit vil vi alene fokusere på etos som et afgørende aspekt ved lærerens arbejde. Vi bringer begrebet i spil i forhold til læreren som en positiv autoritet, dvs. ikke en institutionelt givet autoritet, men en autoritet der skabes i selve undervisningens gennemførelse. Etosbegrebet er nyttigt at have ved hånden, når vi skal forstå grundlæggende mekanismer i både lærerens og den lærerstuderendes arbejde, da etos indeholder nogle kvaliteter, man som lærer kan arbejde fokuseret med at udvikle. I sidste del af kapitlet giver vi eksempler på, hvordan begrebet kan anvendes i konkrete studier af undervisningen.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Lærerens etos i undervisningen
Forfatter(e)
Peter Nielsen Fregerslev, Henrik Balle, Merete Munkholm
Udgiver
Klim
Udgivelse
Pædagogik og almen didaktik : en grundbog, s. 285-300, ISBN-9788772049762
Genre
Bidrag til bog
Omfang, antal sider
15
Udgivelsesår
Udvikling, ledelse og lærerprofessionen
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.