Der tegner sig i denne undersøgelse to modsatrettede kulturelle tendenser blandt elever i matematisk gymnasium og htx. På den ene side har vi de unge, som vil erobre verden og udnytte de muligheder, som globaliseringen giver. På den anden side har vi de unge, som er bekymrede over denne udvikling og vil løse de problemer, som følger af den. Erobringen af verden vil den første gruppe gennemføre med en teknisk eller en samfundsvidenskabelig uddannelse i bagagen. På det globale arbejdsmarked vil de arbejde med udvikling eller finansiering. Den anden gruppe vil frelse verden på baggrund af naturvidenskabelig eller sundhedsvidenskabelig uddannelse. De ser sig selv i jobfunktioner som forskning, undervisning, sundhedsarbejde eller arbejde med naturen. Denne undersøgelse tyder på, at livsstrategier er ved at være en faktor af væsentlig betydning for de valg, som unge mennesker træffer i løbet af og efter afslutningen af deres uddannelse. Er de unge på vej til at skabe deres egen livshistorie?
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Livsstrategier og uddannelsesvalg - En kultursociologisk undersøgelse blandt elever i matematisk gymnasium og htx
Forfatter(e)
Lilli Zeuner og Peter Christian Linde
Udgiver
Det Nationale Forskningscenter for Velfærd
Udgivelse
Genre
Rapport
Omfang, antal sider
148
Udgivelsesår
1997
Unge og uddannelse
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.