AI i gymnasiet er et øjebliksbillede af, hvordan en ny teknologi lander i en praksis, og hvad det afføder af tanker. Men AI i gymnasiet er også en praktisk guide, der introducerer og udforsker anvendelsen af kunstig intelligens (artificial intelligence, AI) i den danske gymnasieskole i et 360-graders perspektiv set med leder-, forsker-, forlags- og især underviserbriller. Gennem konkrete eksempler fra 11 danske gymnasielærere inviteres læseren med inden for i såvel humanistiske som samfunds- og naturvidenskabelige fag og kommer helt tæt på, hvordan AI anvendes i blandt andet dansk, matematik, filosofi, engelsk og billedkunst. Bogens forfatter har desuden interviewet centrale fagpersoner på området, blandt andre professorerne Vincent F. Hendricks, Ane Qvortrup, Jan Damsgaard og Ole Winther, strategidirektør Lisbeth Knudsen, forlagsdirektør Morten Blichfeldt Andersen samt forsker Jens Ulrik Hansen, der er medforfatter på kapitel 7. Disse interviews kan tilgås via QR-koder i bogen. AI i gymnasiet henvender sig til og er et must for alle med interesse for den danske gymnasieskole.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Ned i de tekniske detaljer i AI i gymnasiet
Forfatter(e)
Jens Ulrik Hansen, Sine Zambach
Udgiver
Praxis
Udgivelse
ISBN 9788729013600; 9788729014348
Genre
Bidrag til bog
Omfang, antal sider
22
Udgivelsesår
2024
STEM-fag
Almen didaktik og pædagogik
Praktisk-æstetiske fag
Humaniora og samfundsfag
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.