Forskningsdatabase
Abstract

Rapporten er disponeret som følger: Kapitel 1 redegør for hovedtendenser i forandringerne på gymnasieområdet, sådan som de tegnes i vigtige reformer på området. I forlængelse heraf introduceres kompetencebegrebet ud fra en antagelse om dets nøglestatus i disse års uddannelsestænkning. Kapitel 2 indeholder en første, tekstnær analyse, nærmest en gennemgang, af de interviews, der indgår i undersøgelsen. I kapitlets indledning kan læses mere om hvem, der interviewes, hvad det er blevet interviewet om og hvordan interviewene er foregået. Kapitel 3 diskuterer fire temaer, opstillet på baggrund af interviewene. Det er temaer, der først og fremmest søger at identificere arten og dybden af de forandringer, gymnasiet står overfor. Kapitel 4 opsummerer og konkluderer for de foregående kapitler specielt med henblik på ledelsesopgaver – dels forstået som opgaver i henseende til at kunne indfri de forventninger, der stilles til ledelsen fra ministerium og amter, dels fra lærere i henseende til at kunne imødegå den usikkerhed og det pres, som større omstillinger indebærer. Rekvirenterne ønskede tillige overvejet systematisk ledelsesevaluering som et konkret bud på et værktøj i skoleudvikling. Disse overvejelser indgår i kapitel 5.

Fakta
Titel
Nye krav – nye balancer
Forfatter(e)
Peter Henrik Raae og Marianne Abrahamsen
Udgiver
Institut for Kulturvidenskaber, Syddansk Universitet
Udgivelse
Gymnasiepædagogik, Nr. 50
Genre
Forskningsrapport
Omfang, antal sider
128
Udgivelsesår
2004

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.