Nyhedsjournalistens metoder fokuserer på den dominerende genre i journalistikken: nyheden. Bogen tager dig med ind i maskinrummet, hvor du lærer at beherske de vigtigste nyhedsjournalistiske metoder. Du vil lære, hvordan du får idéer, researcher, arbejder med kilder, foretager interviews, vinkler dit materiale, dokumenterer, reflekterer presseetisk og til sidst - producerer din nyhed. Undervejs er teksten spækket med praktiske øvelser, så du alene eller sammen med andre kan prøve kræfter med metoderne undervejs. De praksisorienterende kapitler bindes sammen med teoretiske kapitler, der skal ruste dig til at forstå og reflektere over både metoderne og nyhedsgenren. Du vil blandt andet bliver klogere på kampen om dagsordenen, nyhedskriterier, troværdighed og pressens kritiske rolle i samfundet. Nyhedsjournalistens metoder er perfekt til brug på gymnasier, højskoler, universiteter og virksomheder, hvor læseren skal tage de første skridt ind i nyhedsjournalistikken. Uanset om du er ny studerende eller underviser, vil denne bog hjælpe dig med at udforske og mestre nyhedsgenren
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Nyhedsjournalistens metoder
Forfatter(e)
Mads Kæmsgaard Eberholst, Maria Bendix Wittchen
Udgiver
Djøf Forlag
Udgivelse
ISBN 9788757459593; 9788757459623
Genre
Bog
Omfang, antal sider
225
Udgivelsesår
2024
Humaniora og samfundsfag
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.