I 1997 opfordrede Undervisningsministeriet landets hf-kurser til at indlede et omfattende forsøgs- og udviklingsarbejde med henblik på at udvikle hf-uddannelsens struktur, indhold og tilrettelæggelse. Målet var, at hf i endnu højere grad end det er tilfældet i dag, skulle tilpasses de unge kursisters ønsker og behov. Siden har der på langt de fleste af landets hf-kurser været gennemført et stort antal større og mindre forsøg, og der er blevet afprøvet en bred vifte af nye strukturer, nye tilrettelæggelsesformer, arbejdsmetoder og eksamensformer. Forsøgsrunden er nu afsluttet og evalueret, og evalueringsgruppen afslutter sit arbejde med udsendelsen af denne rapport, der skal ses i forlængelse af “På vej mod et nyt hf, 1. del”, der udkom i februar 2001. I rapporten fremlægger evalueringsgruppen de sidste enkeltevalueringer, sammenfatter sine analyser og konklusioner af det samlede forsøgsarbejde og kommer på grundlag heraf med konkrete udspil og anbefalinger vedrørende hf’s fremtid.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
På vej mod et nyt hf - Resultater af hf-evalueringsgruppens arbejde
Forfatter(e)
Poul Skov, Erik von Essen, Inge Heise, Lars Klewe, Sven Erik Nordenbo og Elsebeth Sanden
Udgiver
Undervisningsminsteriet
Udgivelse
Uddannelsesstyrelsens temahæfter 2001 (31)
Genre
Evalueringsrapport
Omfang, antal sider
212
Udgivelsesår
2001
Udvikling, ledelse og lærerprofessionen
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.