Forskningsdatabase
Abstract

Siden oplysningstiden har der været stillet spørgsmålstegn ved effekten af prøver og eksaminer. Debatten har overvejende haft to omdrejningspunkter, nemlig for det første, om ikke eksamen var medvirkende til, at undervisningen mistede noget af sin naturlige dynamik, og for det andet, hvad der blev målt. Studentereksamen er en ekstern vurdering af en persons kvalifikationer, kompetencer og almendannelse,  hvor det første naturligt nok er lettere at måle end det sidste. Eksamensbeviset er et vigtigt dokument, der skal være udtryk for en ensartet kvalitet, uanset hvor den er aflagt, og som spiller en afgørende rolle for studentens mulighed for at vælge en videregående uddannelse. Af bl.a. disse grunde har eksamen altid haft en central placering i uddannelsesdebatten.

Fakta
Titel
Prøver og eksamen - norm og udfordring - set i et historisk perspektiv
Forfatter(e)
Harry Haue
Udgiver
Undervisningsministeriet
Udgivelse
Uddannelse 2000 (4)
Genre
Tidsskriftartikel
Omfang, antal sider
Udgivelsesår
2000

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.