Forskningsdatabase
Abstract

I de større forskningsbidrag der er givet til denne antologi om mulighederne for at etablere en sammenlignende fagdidaktik, er det karakteristisk at nogle er overvejende synkront anlagt, andre er overvejende diakront anlagt. Enkelte forsøger, som Frede V. Nielsen, at anskue projektet ud fra en universel systematik med henblik på at etablere en overgribende model for studier i sammenlignende fagdidaktik. De fleste forsøger imidlertid at anskue projektet som en mere partikulær fortælling om den historiske udvikling af en enkeltstående fagdidaktik, hvorfra man så kigger i sammenlignende retning mod andre fags didaktikker. Det er samtidig karakteristisk for alle bidragene at de som udgangspunkt bevæger sig fra et ekspertkendskab til ét fags didaktik (fx matematikdidaktik, som hos Lindenskov, eller danskfagets didaktik, som hos Krogh) eller en områdedidaktik (fx fremmedsprogsdidaktik, som hos Jakobsen) i retning mod andre fags didaktikker eller andre områdedidaktikker. Alle bidragyderne (be)mærker en vanthed ved at beskrive sit eget fags didaktik/områdedidaktikken og en fremmedhed ved at beskrive andre fags didaktik. De oprindelige artikler om SFD kan læses her.

Fakta
Titel
Sammenlignende fagdidaktik forstået som kvalitative studier af multiple cases – nogle perspektiverende kommentarer
Forfatter(e)
Nikolaj Frydensbjerg Elf
Udgiver
Institut for Uddannelse og Pædagogik, Aarhus Universitet
Udgivelse
CURSIV 2011 (7)
Genre
Artikel
Omfang, antal sider
8
Udgivelsesår
2011

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.