Region Hovedstaden har i samarbejde med de tre UU-centre: UU-København, UU-Tårnby og UU-Øresund, i 2013 igangsat et udviklingsprojekt, som skal udvikle og afprøve forskellige vejledningsaktiviteter. Det overordnede formål med projektet er at styrke elevernes grund-lag for at træffe et uddannelsesvalg i overgangen mellem grundskole og ungdomsuddannel-ser. Et valg som gerne skulle modsvare både deres egne drømme og ønsker og samfundets behov (Region Hovedstaden, 2013). I udviklingsprojektet deltager ni forskellige skoler fra de tre UU-centre i Region Hovedstaden, som er involveret i udviklingsprojektet. I alt fem kom-muner er repræsenteret. I skoleåret 2014/15 udvikler og afprøver alle ni skoler tre forskelli-ge vejledningsspor; 1) forsøg med gruppevejledning, 2) forsøg med undervisningsforløb i samarbejde med ungdomsuddannelser og 3) forsøg med tværfaglige undervisningsforløb med udgangspunkt i virksomhedsbesøg. Udviklingsprojektet bliver fulgt af Center for Ungdomsforskning gennem et følgeforskningsprojekt, som skal belyse to problemstillinger: 1. Følgeforskningsdelen skal beskrive, dokumentere og sammenholde erfaringer, der gøres i de konkrete vejledningsforsøg. I forlængelse heraf skal følgeforskningen undersøge, hvilken indflydelse vejledningsforsøgene har på de involverede elevers forudsætninger for at træffe valg af ungdomsuddannelse. . Følgeforskningsdelen skal give en forskningsmæssig belysning af, hvad der i bred forstand ligger til grund for de unges valg af ungdomsuddannelse. Dette vil indbefatte en kortlægning af de unges valgprocesser og en vurdering af, hvilken betydning de igangværende vejled-ningsaktiviteter har på de unges uddannelsesvalg og valgkompetence set i relation til andre faktorer.
Forskningsdatabase
Tilbage
Abstract
Fakta
Titel
Unges uddannelsesvalg i tal
Forfatter(e)
Tilde Mette Juul og Mette Pless
Udgiver
Center for ungdomsforskning, Aalborg Universitet
Udgivelse
Genre
Forskningsrapport
Omfang, antal sider
94
Udgivelsesår
Unge og uddannelse
Uddannelse og samfund
Nyt fra Gymnasieforskning
Få Nyt fra Gymnasieforskning direkte i din indbakke.
Du får:
- Oversigter over den nyeste forskning i vores database indenfor netop dine fag og interesseområder
- Nyheder om vores magasin, podcast, konferencer og nye tiltag
Er du ansat på en institution, der abonnerer på Gymnasieforskning, kan du, ud over Nyt fra Gymnasieforskning også få adgang til magasin-arkivet online, ved at logge ind eller oprette en bruger-profil.
Ups. Der er gået noget galt. Opdater siden og prøv igen.
Seneste magasin
Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis
Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.