Forskningsdatabase
Abstract

Efter gymnasiereformen i 2005 og strukturreformen i 2007 er de danske gymnasier blevet selvstændige og konkurrerende enheder. Reformerne lægger op til en intern opstramning, og der sker formelt en koncentration af beslutningskompetence. Det sker både for at sikre ‘forvaltningslinjernes’ gennemslag og for at styrke skolens mulighed for at optræde som strategisk enhed. Det kan derfor umiddelbart forekomme paradoksalt, at der samtidig med såvel ekstern som intern opstramning kan konstateres ikke kun en stigende differentiering af de forskellige skolers måde at organisere sig på, men også en stigende fragmentation på de enkelte skoler. Med udgangspunkt i nyinstitutionel organisationsteori giver dette kapitel et bud på, hvordan man kan forstå de spændinger og paradokser i skolernes organisation, der synes forstærkede efter reformerne, og hvordan de forsøges håndteret af skolerne. Udviklingen peger i retning af en stadig større mangfoldighed i organiseringen af gymnasiet.

Fakta
Titel
Vi samler og vi spreder
Forfatter(e)
Lars Frode Frederiksen
Udgiver
Klim
Udgivelse
I: Der styres for vildt - Om paradokser i styring af pædagogik, s. 79-97.
Genre
Bidrag til antologi
Omfang, antal sider
19
Udgivelsesår
2012

Seneste magasin

Magasin #34

Magasin #34

 er ude nu

Relationer er afgørende for elevers trivsel og læring. Men hvor meget af sig selv skal man give? Fokus på det meningsfulde, men også svære relationsarbejde.

Læs desuden om
Det tænkende klasserum AI - eleverne ved godt, når det fremmer læring
Magasin #33
Magasin #32
Magasin #31
Magasin #30
Magasin #29
Magasin #28

Viden, der inspirerer og kan bruges i praksis

Tegn abonnement på vores magasin Gymnasieforskning og få den nyeste forskningsviden om de gymnasiale uddannelser – direkte målrettet undervisere og ledere i gymnasiesektoren.